Waarom moet je edelstenen reinigen?

Waarom moet je edelstenen reinigen?

Dit is een hele belangrijke en goede vraag wanneer je begint met het energetisch werken met edelstenen.

Kort gezegd: edelstenen moeten om de zoveel tijd gereinigd worden omdat ze anders vol met energie komen te zitten en niet meer hun oorspronkelijke kracht aan energie vrijgeven.

Je kunt het zo zien:

Wij als mensen hebben een energetisch veld om ons heen. Dit energetische veld wordt bepaald door hoe we ons voelen en hoe we voor onszelf zorgen.

Wanneer we heel blij zijn, dan ziet ons energetische veld er heel anders uit dan wanneer we verdrietig zijn.

Wanneer we bijvoorbeeld verdrietig zijn, kunnen we bepaalde dingen doen waardoor we ons weer blij voelen. Het alleen al nemen van een warme douche kan veel invloed hebben op ons energieveld.

Het energieveld van edelstenen

Niet alleen mensen hebben een energetisch veld om zich heen, edelstenen ook. Elke edelsteen heeft een bepaalde energie, een bepaalde frequentie.

Wanneer een edelsteen heel lang op een plek ligt midden in huis waar bijvoorbeeld heel veel ruzie wordt gemaakt, dan kan het zijn dat de edelsteen na een tijdje "vol" zit met energie.

Veel edelstenen absorberen de negatieve energie in een ruimte, maar ook de edelstenen moeten weer gereinigd worden van deze energie.

Eigenlijk hetzelfde als een prullenbak: je gooit afval in een prullenbak, maar ook deze prullenbak moet om de zoveel tijd geleegd worden. Precies om deze reden is het dus belangrijk om om de zoveel tijd je edelstenen te reinigen.

Hoe kun je zien of voelen wanneer je edelstenen gereinigd moeten worden?

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt zien of voelen wanneer je edelstenen gereinigd moeten worden:

  • De kleur van de edelsteen wordt vaal en dof.
  • De edelsteen voelt leeg of juist vol. Hij geeft niet meer de sparkelende energie af als eerst.
  • Edelstenen kunnen aan je laten weten wanneer ze gereinigd willen worden. Je kunt een edelsteen in je hand pakken en contact maken met de energie van de edelsteen. Je kunt vanuit hier voelen of de edelsteen gereinigd wil worden.

Maar hoe reinig je dan edelstenen?

Er zijn heel veel verschillende manieren hoe je edelstenen kunt reinigen. Ik ga hieronder een aantal opties delen en ook welke mijn favoriete manieren zijn in het werken met edelstenen.

  • Reinigen met intentie. Puur door alleen al je intentie te zetten op het reinigen van het kristal, wordt hij gereinigd.
  • Onder water houden. Door edelstenen onder water te houden reinig je edelstenen met het water. Het stromende water neemt alle energie mee. Ook kun je edelstenen een tijdje in een bak met water leggen. Zie je nog belletjes rondom de edelsteen zitten? Dan kan het zijn dat de edelsteen nog energie draagt. Let wel op: niet alle edelstenen kunnen tegen water (o.a. Calciet, Chalcedoon, Chrysocolla, Hematiet en Pyriet).
  • In de aarde leggen. Zo heerlijk! Puur door een edelsteen in de aarde te leggen reinigt de aarde haar energie.
  • Met salie of wierook. Met salie of met wierook kun je ook edelstenen reinigen. Houd wat salie of wierook langs het kristal en zo worden ze gereinigd.
  • Met seleniet. Seleniet reinigt ook edelstenen. Door je edelstenen op of rondom een stuk Seleniet te leggen, worden ze gereinigd.
  • Een reinigend grid bouwen. Door een edelstenen grid te bouwen met een reinigende intentie, kun je de edelstenen die in dit veld van het grid staan reinigen.

Mocht je vragen hebben over het reinigen van je edelstenen of als iets onduidelijk is, stuur ons vooral een berichtje :-)

Je bent altijd welkom om je vragen te stellen.

Liefs,

Jantine

Misschien is dit wat voor je