Edelstenen inkopen in Idar-Oberstein 💎

11 mei was het zover! Eindelijk gingen we onderweg naar Idar-Oberstein. Al een hele tijd wilde ik zo graag edelstenen inkopen in Duitsland. Dit leek me zo’n leuk avontuur! Vooral ook met het idee om zo meer nieuwe, unieke stukken te kunnen vinden.

Elk jaar vieren Vin en ik namelijk onze verjaardag ergens anders, dus ik dacht dit is perfect te combineren. Mijn verjaardag is namelijk de 12e. We vieren het dan in Duitsland EN we gaan edelstenen daar inkopen. Ik bedoel, hoe leuk?!

De heenreis

Onderweg naar Idar-Oberstein moesten we nog op een aantal plekken stoppen. Een grote bestelling wilden we zelf afleveren bij een klant. Dus dat gingen we doen en we wilden in Duitsland nog even boodschappen halen en ergens eten.

Ik weet nog dat we vroeger altijd in Duitsland in een Autohof gingen eten en dit vond ik zo lekker! We hadden dus het plan gemaakt om ergens bij een Autohof te gaan stoppen en eten. Verder niks gepland, we dachten we zien het onderweg wel.

Idar-Oberstein

Eenmaal over de Duitse grens begonnen we steeds meer trek te krijgen, dus zijn we spontaan ergens op af gereden we kwamen op zo’n leuke plek! Allemaal verschillende supermarkten, zelfs een DM (jaja) en ook een lekker eetplekje! Soms is het goed om iets van te voren te plannen, maar dit zijn vaak de leukste dingen. Je laten leiden in het moment en daarin de leukste cadeaus te ontvangen en je laten verrassen.

Uiteindelijk werd het steeds donkerder. Het begon steeds harder te regenen en de bergen werden ook groter. Uiteindelijk in het pikkedonker, met keiharde regen door allemaal bergweggetjes kwamen we aan in Idar-Oberstein. Beide waren we hier nog nooit geweest en hadden we geen idee hoe of wat. Idar-Oberstein staat ook wel bekend als de edelstenenhoofdstad van Europa, dus we waren enorm nieuwsgierig!!

We boekten een heel fijn hotel wat toevallig naast het Duitse mineralenmuseum zat, hoe tof!!

Edelstenen inkopen in Idar-Oberstein

De volgende dag kon de pret beginnen 😊 Het was niet alleen mijn verjaardag, maaaar we gingen ook op edelstenen inkoop!!

We hadden geen idee hoe of wat of waar te beginnen, dus zijn we gewoon gaan googelen en naar de eerste plek gereden die voor ons echt heel fijn voelde. Dit was meteen bingo! We werden heel vriendelijk ontvangen en mochten meteen lekker rondkijken en mooie items uitzoeken.

Edelstenen inkopen


We kochten hier onwijs veel mooie edelstenen in en voelden ons ZO trots! Wauw. Echt een droom die uitkomt. Supertrots met onze nieuwe aanwinsten in de auto gingen we eerst even ergens eten. Ik was natuurlijk ook jarig en daar hoort taart bij!

Lunch in Idar-Oberstein

Het viel me op hoe betaalbaar al het eten was. Ook in de boodschappen kon ik echt een verschil qua prijs merken. Super fijn wel 😊

Kwartsmijn Steinkaulenberg

Na de lekkere lunch besloten we naar de edelstenen mijn te gaan. Deze stond ook al een hele tijd op mijn lijstje en ik was enorm nieuwsgierig hier naar.

Er is op dit moment maar één mijn beschikbaar om te bekijken en dat is de mijn in de Steinkaulenberg. Dit is een kwartsmijn met onder andere Bergkristal, Amethist, Agaat en ook Carneool. Van te voren moet je wel reserveren en met een groep krijg je dan een rondleiding door de mijn. Het is echt de moeite waard en heel bijzonder om te zien en voelen. 

Edelstenenmijn in Idar-Oberstein

 

Nog meer edelstenen inkopen in Idar-Oberstein 

Na het bezoek aan de edelstenen mijn besloten we nog een laatste groothandel te bezoeken. Opnieuw hadden we eigenlijk geen idee hoe of wat en besloten we een van ons lijstje te kiezen die goed voelde. En oh, deze viel alles behalve tegen! Zo anders weer dan de andere groothandels, maar zo leuk! Elke groothandel is weer anders en is weer "goed" in andere stukken. Deze tweede is absoluut een topper in Amethist. Hier gaan we zeker vaker heen voor Amethist!

Edelstenen inkopen in Idar-Oberstein

 
Ook bij de tweede groothandel hebben we veel moois meegenomen, wat een feest! Ben je benieuwd naar alles wat we gekocht hebben? Bekijk dan hier de Idar-Oberstein edelstenen unboxing video.

Dit avontuur is zeker voor herhaling vatbaar. Vaak zelfs!! Beide waren echt mega enthousiast en dit was het leukste ooit.

Oh, we sloten trouwens de dag af bij Taste of India. Serieus, het heerlijkste Indiase eten ever! We hebben hier ontzettend lekker gegeten en de mensen waren mega lief. Echt een aanrader.

We hebben ons hele Idar-Oberstein avontuur ook gefilmd en als je benieuwd bent naar de hele video van alles (inclusief inkopen en de edelstenen mijn), bekijk de video dan hier.

Veel liefs,

Jantine

Misschien is dit wat voor je