Wat is een orgonite en hoe werkt het?

In een wereld vol technologie en het constant bezig zijn met elektronische apparaten, zoeken veel mensen naar manieren om hier een evenwicht in te vinden.

Dit brengt ons bij het fascinerende onderwerp van orgonites. Je hebt misschien weleens van deze glinsterende, sprankelende energiehulpmiddelen gehoord; epoxy-creaties met edelstenen en metalen die je in huis kunt neerzetten.

orgonite own your flow

In dit artikel gaan we kijken naar wat orgonites precies zijn, hoe ze worden gemaakt, waar je ze voor kunt gebruiken, en het allerbelangrijkste, hoe ze een verschil kunnen maken in jouw leven.

Orgonites heb je in veel verschillende vormen en maten en met verschillende “ingrediënten”, maar laten we eerst eens kijken naar wat een orgonite nou eigenlijk is en waar de naam vandaan komt.

Waar komt de naam “orgonite” vandaan?

In de jaren 1930 ontdekte een Oostenrijkste psychoanaliticus genaamd Dr. Wilhelm Reich een bepaalde vorm van energie. Dr. Reich, die oorspronkelijk een student was van Sigmund Freud, noemde deze energie “orgone-energie” (ook bekend als levenskracht).

Uit onderzoek van Dr. Reich bleek dat organische materialen orgone-energie aantrekken en vasthouden, terwijl anorganische materialen tegelijkertijd energie aantrekken en afstoten.

Dr. Reich geloofde dat het eindresultaat van het onderzoek is dat hierbij negatieve energie wordt omgezet in gezonde energie.

Wat is een orgonite en hoe werkt het?

Een orgonite is een samenstelling van anorganisch materiaal, zoals mineralen, kristallen, en verschillende soorten metalen, in combinatie met epoxy.

Het metaal dat veel wordt gebruikt bij het maken van orgonites is koper, bijvoorbeeld in de vorm van koperschaafsel. Daarbij kunnen er ook een of meerdere tensor ringen worden gebruikt (gedraaid koperdraad).

orgonite tower own your flow tensor ring koper spiraal

Orgonites worden laag voor laag gegoten. Zo ontstaat er een stapeling van materialen die bij elkaar worden gehouden door de epoxyhars.

Wanneer de epoxy in de mal uithardt, komen de kwartskristallen onder mechanische druk te staan. Dit resulteert in het piëzo-elektrisch effect op in de kristallen.

Het piëzo-elektrisch effect in orgonites is het fenomeen waarbij de gebruikte kristallen en mineralen onder mechanische druk een elektrische spanning genereren. Vaak worden er bij het gieten van orgonites verschillende kwartskristallen gebruikt om dit effect te kunnen bereiken.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de productie van horloges of klokken, waar ook vaak kwartskristallen bij worden gebruikt. Hierbij worden mechanische trillingen van het kristal omgezet in een nauwkeurige, elektrische frequentie.

Bij orgonites wordt er bestaande, lager vibrerende energie omgezet in positieve, hoger vibrerende energie.

Orgonites worden gebruikt om negatieve energie te reinigen en om de effecten van elektromagnetische golven op ons lichaam tegen te gaan.

Wanneer noem je iets een orgonite?

Met epoxy kun je veel verschillende dingen creëren, zoals beeldjes, schalen en wierookhouders. Orgonites hebben vaak de vorm van een piramide, maar het simpelweg gieten van een piramide, maar de creatie nog geen orgonite.

Een orgonite is pas een orgonite als er bij het maken ook kristallen of mineralen en metalen zijn toegevoegd.

De verschillende materialen die bij het gieten van orgonites gebruikt kunnen worden, zijn onder andere koper, edelstenen, metaalschaafsel, koperspiraal en tensor ringen. Een tensorring is een gedraaid koperdraad dat in combinatie met de onder druk gezette edelstenen samenwerkt.

Een epoxy-creatie noem je dus alleen een orgonite wanneer deze materialen zijn gebruikt bij het maken ervan.

Waar worden orgonites voor gebruikt?

Orgonites kun je op veel verschillende manieren gebruiken. Er wordt aangenomen dat orgonites effectief werken bij bescherming tegen elektromagnetische straling (EMF), dus de straling die wordt uitgezonden door elektrische apparaten zoals telefoons, computers en wifi-routers.

Ook worden orgonites gebruikt bij het zuiveren van de energie in een leefruimte om een harmonieuze omgeving te creëren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de slaapkamer of je werkplek. De huiskamer is ook een zeer geschikte plek om orgonites te plaatsen, omdat orgonites voortdurend positieve energie uitstralen.

orgonite tower own your flow

In sommige gevallen worden orgonites ook gebruikt in tuinen in de buurt van planten, met de overtuiging dat het de groei en vitaliteit van de planten verbetert.

Onthoud wel dat de effectiviteit van orgonites voor iedereen verschillend is en grotendeels afhangt van de individuele overtuigingen en ervaringen.

Let op: Als je een orgonite wil gebruiken, onthoud dan dat je orgonites nooit mag gebruiken als vervanging voor medisch of professioneel advies bij gezondheids- of emotionele problemen.

Waar kun je een orgonite het beste neerzetten?

Je kunt orgonites op veel verschillende plekken neerzetten. Laten we eens per plek kijken naar hoe je je orgonites het beste kunt plaatsen.

 1. In huis: Veel mensen plaatsen hun orgonites in huis om de energie te zuiveren en een positieve, kalme sfeer te bevorderen. Je kunt orgonites op een centrale plek neerzetten, zoals op een salontafel, boekenplank, bureau of nachtkastje.
 1. Bij elektronische apparaten: Als je je zorgen maakt of last hebt van elektromagnetische straling (EMF) van elektronische apparaten zoals computers, telefoons, wifi-routers en televisies, plaats je orgonite (of meerdere orgonites) in de buurt van deze apparaten. Sommige mensen geloven dat orgonites kan helpen om de negatieve effecten van EMF te verminderen. 
 1. Bij het mediteren en in een spirituele ruimte: Als je orgonites wil gebruiken als hulpmiddel bij het mediteren of spirituele praktijken, dan kun je je orgonites ook in je spirituele ruimte plaatsen of neerzetten als je gaat mediteren.
 1. Naast je bed: Veel mensen vinden het ook fijn om een orgonite op het nachtkastje neer te zetten. Je kunt zelf voelen of je het fijn zou vinden om een orgonite naast je bed te plaatsen.
 1. Op je werkplek: Als je een orgonite op je werkplek wil gebruiken, zet je orgonite(s) dan op het bureau of in de buurt van je computer.
 1. In de tuin: Sommige mensen plaatsen orgonites in hun tuin in de hoop de groei van planten en bloemen te bevorderen. Het wordt verondersteld positieve energie aan de natuurlijke omgeving toe te voegen. 
 1. In de auto: Ook kun je overwegen om een kleine orgonite in je auto te plaatsen als je veel onderweg bent. 

Wanneer gebruik je een grotere of kleinere orgonite?

Orgonites zijn er in allerlei verschillende vormen en maten, en de grootte van een orgonite kan van invloed zijn op waar je je orgonite het beste kunt neerzetten en gebruiken.

own your flow orgonites groot klein

Hieronder laten we je zien wat voor formaat je het beste in bepaalde situaties kunt gebruiken: 

 1. In een ruimte: Kleinere orgonites zijn geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een slaapkamer of je werkplek. In grotere ruimtes zoals een woonkamer of een kantoor kun je beter een grotere orgonite gebruiken.
 1. Specifieke doeleinden: Als je een orgonite wil gebruiken voor specifieke doeleinden, zoals het verminderen van elektromagnetische straling (EMF) in een kamer, kun je beter een grotere orgonite neerzetten. Ook kun je meerdere kleinere orgonites op verschillende plekken in een kamer neerzetten.
 1. Om mee te nemen: Kleinere orgonites zijn vaak wat handiger mee te nemen voor onderweg. Grotere orgonites zijn geschikter om neer te zetten omdat ze niet zo snel in je jas, tas of broekzak passen.
 1. Persoonlijke voorkeur: Natuurlijk kun je ook een persoonlijke voorkeur hebben voor grotere of kleinere orgonites, op basis van je eigen overtuigingen en ervaringen. Het beste is om zelf te voelen of je liever een grotere of kleinere orgonite wil gebruiken voor jouw doeleinden.

Benieuwd naar verschillende orgonites?

Ben je benieuwd naar verschillende soorten orgonites en wil je ze graag bekijken? Neem dan eens een kijkje in de webshop! Als je vragen hebt, kun je ons ook altijd een berichtje sturen via de website of via Instagram.

Let op: Je mag orgonites nooit gebruiken als vervanging voor medisch of professioneel advies bij gezondheids- of emotionele problemen.

Misschien is dit wat voor je